Ga terug
Babi Kuning Zonnevijlle

Babi Kuning

Bianca
Varkensvlees in een Indonesische saus
Bereidingstijd 1 uur
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Wok

Ingrediƫnten
  

  • 600 gram Hamlappen
  • 2 tl Knoflookpoeder
  • 6 el Ketjap Manis
  • 2 el Oestersaus
  • 1 el Kunyit
  • 1 el Kerriepoeder
  • 3 el Arachideolie
  • 1 Rode Ui
  • 2 dl Runderbouillon
  • 1 dl Water
  • zout naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de hamlappen in ongeveer even grote blokjes. Doe dit in een kom en voeg
    knoflookpoeder, zout, ketjap, oestersaus, kunyit en kerrie toe, roer het geheel goed door en
    laat dit ca 15 minuten intrekken. Snipper de ui fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de ui
    hier in. Voeg als de ui glazig wordt, het vlees toe. Zet het vuur hoog en schep het regelmatig
    om. Leg de deksel schuin op de pan als het vlees een beetje bruin geworden is, nog steeds op
    hoog vuur. Voeg na ca 7 minuten de runderbouillon toe en leg nogmaals de deksel schuin op
    de pan. Laat het vlees flink sudderen op hoog vuur. Zodra het vocht bijna is ingedampt een
    beetje water toevoegen. Schep het geheel goed door. Als het vlees zacht is dit alles
    overscheppen in een voorverwarmde schaal.
Trefwoord Babi, Indonesisch, Kuning, Varkensvlees