Ajam Ketjap Zonnevijlle

Ajam Ketjap

Bianca
Aziatisch Kipgerecht met Ketjap
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Wok

Ingrediënten
  

  • 1 kg Kippenvleugels/Karbonade/Dijen
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1 tl Uienpoeder
  • 0,5 tl Djintenpoeder
  • 1 tl Laos
  • 1 tl Ketoembar
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 5 el Arachide-olie
  • 300 ml Ketjap

Instructies
 

  • Meng knoflookpoeder, uienpoeder, djinten, laos en ketoembar.
    Voeg een beetje zout en peper toe.
    Wrijf de kip in met het mengsel
    Verhit de arachideolie in een wadjan of wok.
    Bak onder voortdurend roeren en omscheppen de kip op een niet al te hoog vuur in 8 tot 10
    minuten aan alle kanten goudbruin. Schenk daarna zoveel mogelijk olie uit de pan.
    Voeg ketjap toe en laat alles dan nog 5 tot 8 minuten zachtjes pruttelen.
Trefwoord Ajam, Ketjap, Kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.