
Babi Pangang Tiga
BiancaIndonesisch Varkensvlees Recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen
Equipment
- 1 Wok
Ingrediënten
- 500 gr Hamlappen
- 1 el Appelstroop
- 2 Uien
- 1 teen Knoflook
- 3 el Bruine Suiker
- 5 el Zoete Ketjap
- 1 el Sambal Oelek
- 1 Bouillon Tablet
- 1 blikje Tomatenpuree
- 1 pot Acar Campur
- Zout Naar Smaak
- Peper Naar Smaak
- Maizena
- Arachide-Olie
Instructies
- Snipper de uien, kruid het vlees met zout en peper en bak met de uit en knoflook in de heteolie. Roer de suiker, ketjap en sambal door elkaar en voeg dit aan het vlees toe. Los detomatenpuree en het bouillonblokje met de stroop op in 2,5 dl water en doe de saus bij hetvlees. Voeg op het laatst de acar toe en bind alles met wat maizena.
Trefwoord Ajam, Babi, Indonesisch