Kippenlevers Zonnevijlle

Balinese Kippenlevers

Bianca
Kippenlevers met een indonesiche twist
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 4 Personen

Equipment

  • 1 Wok

Ingrediënten
  

  • 250 gr Kippenlevers
  • 2 el olie
  • 1 Grote Ui Gesnipperd
  • 1 teen Knoflook
  • 0,5 tl Djahe
  • 0,5 tl Bruine Basterd Suiker
  • 1 tl Sambal Trassie
  • 1 el Pindakaas
  • Peper Naar Smaak
  • Zout Naar Smaak
  • 2 dl Kippenbouillon
  • 1 el Santen Mix

Instructies
 

  • Spoel de kippenlever onder stromend koud water af.
    Verwijder alle onregelmatigheden (galsporen)
    Maak hierna de levers droog met keukenpapier.
    Verhit in een wok of wadjan de olie
    Fruit de ui tot hij glazig ziet
    Pers er de knoflook boven uit
    Voed de djahe, bruine suiker en sambal trassie toe
    Roer alles goed door elkaar en voeg de pindakaas toe
    Strooi er wat zout en peper over en roer alles goed door elkaar
    Doe hierna de kippelevers erbij en laat alles onder voortdurend omroeren 2 minuten zachtjes
    bakken. Schenk er de kippebouillon bij en laat alles dan 3 minuten zachtjes pruttelen. Roer er
    vervolgens nog de santen-mix door en blijf dan roeren tot een gebonden saus is verkregen.
Trefwoord Indonesisch, Kip, Levertjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.