ChimiChurri
Argentijnse Saus of Marinade van verse veelal groene kruiden. Voor rundvlees
Equipment
- 1 Mengkom
- 1 Blender/keukenmachine
Ingrediënten
- 100 ml Goede Olijfolie
- 4 a 5 tenen Knoflook
- 0,5 Ui gesnipperd
- 1 Chilipeper Fijngesneden Heet met zaadjes , minder heet …zonder zaadjes
- 3 ei Rode Wijnazijn
- 2 el Verse Oregano
- 100 gr Verse Peterselie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Snij alle ingredienten die te snijden zijn allemaal lekker fijn, of gebruik een keuken machine. In de machine niet te fijn , het moet geen pap worden er moet structuur in zitten en geen pap zijn. Proef….en maak op smaak met peper en zout..speel eventueel met de ingredienten….kortom maak zoals jij het lekker vind…!!
Notities
Cchimichurri werd oorspronkelijk gepekeld. Later werd pekel vervangen door azijn. De bereiding van “chimi” of chimichurri is: gebruik als basisingrediënten olie en azijn. Voeg vervolgens toe: peterselie, oregano, rode peper, naar smaak knoflook, ui, laurier, zwarte peper, mosterdpoeder, tijm en bieslook.
Er zijn twee verschillende soorten chimichurri’s, zachte en sterke, de laatste gekenmerkt door een groter deel peper, vooral pepers puta parió.
Bron Wikipedia