Zonnevijlle Logo

Een kijkje in onze wereld

Noorwegen Dag 2

Het huis van Harrie en May-Liz

Noorse Gezelligheid, in Odda

Na een gezellig avondje met de nodige versnaperingen, blikjes niet verkreukelen..#statiegeld,  herinneringen op halen en gewoon lekker slap ouwehoeren , was het genieten van een goede nachtrust. Nevin en ik sliepen in de nok van het huis , echt een  Pippie Langkous huis. Onze eerst nacht in Odda was een feit. Harrie en May-Liz wonen daar prachtig met een grandioos uitzicht. Het huis heeft volgens mij 4 verdiepingen inclusief kelder. Het huis is groot ruim en heeft bovendien een behoorlijke tuin inclusief groentenkas.

Noorse Schoonheid

Nadat we hadden genoten een uitgebreid ontbijt, Inclusief Noors Brood,  Noorse Kaas, en de hele Albert Heijn uit Nederland op tafel was het ff uitbuiken en koffiedrinken. We hadden niet het idee dat we deze dagen iets te kort zouden komen.

Op ons gemak de ochtend doorgekomen, maar toch wel benieuwd naar de omgeving en de stad ..Odda . Het was omhangen en gaan, Fotocamera’s mee, wandelschoenen aan en de hort op. Lekker rondje rond Odda gelopen, en genoten van de omgeving…en most of all…de weergoden waren ons ook goed gezind, het was prachtig weer.

Odda is een hele grote gemeente maar alles wijd verspreid , met een leuk gezellig centrum, een haven en volgens mij een grote staalfabriek…Beperkt aantal winkels het is net allemaal wat anders als bij ons, je waant je ook echt in het buitenland. De prijzen vallen mij enigzins mee, ik had zelf alles duurder verwacht.

Overal om je heen zie je de woeste natuur, rotspartijen, in de verte sneeuw en het fjord, wat uiloopt naar zee.
Wil je wat meer zien van de omgeving ..bekijk hier onze foto’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.