Zonnevijlle Logo

Een kijkje in onze wereld

Noorwegen dag 4 , klimtocht richting de gletsjer!

Zonnevijlle.nl Jaap en Nevin Zonnevijlle

Klimtocht richting de Buerbreen Gletsjer

Niet heel ver van Odda, ligt het begin punt voor de klimtocht, richting de Buerbreen Gletsjer. Net zoals overal waar je naar toe gaat de trip op zich is al fascinerend. Je komt aan op een kleine parkeerplaats, met een boerderij en wat loslopend vee. Vervolgens loop je naar het einde van het doodlopende dal en begint de echte tocht.


Zonnevijlle-Klimtocht1


Zonnevijlle-Klimtocht2

Aanvankelijk begint het vrij rustig en vrij vlak. Je loopt langs het smeltwater van de gletsjer. Tegelijkertijd zie je de gletjser al vrij snel boven je. Verder valt op dat er veel stenen gestapeld langs het water staan. De zogenaamde steenmannetjes, zie hier de betekenis daarvan.


Zonnevijlle-Klimtocht3

Back to Basic

Lekker de ruige natuur in, hier kwamen we erachter dat de leeftijd mee gaat spelen. Achteraf hadden we dit beter voor moeten bereiden, we gingen uit van een wandelingetje. Hoewel we ons hadden verkeken op de zwaarte van de tocht zijn we toch een eind gekomen. Prachtig uitzicht op het dal van Odda en naar boven de indrukwekkende gletsjer. Het water was ijskoud maar kraakhelder en een aangename dorstlesser.


Zonnevijlle-Klimtocht5


Zonnevijlle-Klimtocht4

Na een paar uur klimmen en genieten van het uitzicht, was het tijd om terug te gaan.
Twee meisjes waren hetzelfde van plan, en een beetje ouwehouren was ons niet vreemd, behalve als je in het dal komt en ze vragen in perfekt Belgisch een lift….dat was wel ff schrikken.
Desalniettemin, blijft Harrie een gentleman en hebben we alles in zijn auto gepropt. Onderweg nog wat foto’s gemaakt , en heeft Harrie ze naar het station gebracht en zijn wij lopend terug gegaan, camera bij ons dus foto’s maken mars….


Indien je nog wat tijd over hebt kan je hier de rest van de foto’s en filmpjes bekijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.