November 2021 roadto25

November 2021 #roadto25 begint met de AwayDay naar AS Monaco. Helaas kunnen we niet bij iedere wedstrijd aanwezig zijn, onze keus was gevallen op Graz uit, wat overigens wel de beste keus was.! Helaas was het weer niet om aan te gluren echt je weet niet waar je naar kijkt. Als je punten wilde halen Europees was dit een uitgelezen kans. Monaco was nog slechter dan onze “helden”, zelfs zonder onze beste spelers…. Wel 90 minuten lang onze boys te horen in het uitvak..het leek inderdaad een thuis wedstrijd, dan doet het wel pijn als je voor de buis zit.

Verslag van de supportersvereniging klik hier

Fortuna Sittard -PSV

No Pyro No Party

Op 7 november staat de heel vaak beladen uitwedstrijd tegen Fortuna op het programma, riscowedstrijd of geen parkeer plaats wie zal het zeggen, maar het was een verplichte buscombi. Met Daphne en Nevin in busje 5 samen met een groot gedeelte van BFTS17. De verloting was een groot succes en de boys zijn overladen met prijzen, de supportersvereniging is in iedergeval weeer gesteund en niet alleen door de bierverkoop..! Na een enerverende busrit werden we lief en vol respect ontvangen door een groot blauw cordon van supporters vriendelijke ambtenaren…! Wij zaten in de eerste cluster dus we waren ruim op tijd. Groot nadeel en echt belachelijk was het eerst in de rij staan voor munten en dan 5 meter verder in de rij staan voor drank…er was een tap, en dat in Limburg.

Maar ondanks de supporters onvriendelijke situatie zat de sfeer er gelijk goed in. Lighttowm Madness zat in de eerste cluster dus de trommels waren al snel te horen…! Het was wel druk rond de sfeergroepen en later zou blijken waarom. Een dikke vette Pyro aktie , ik weet dat het niet mag maar het blijft waanzinnig om te zien. Jammer dat er een paar flares op het veld gegooid werden…verder dikke aktie.
Eindelijk weer eens eens wedstrijd , waar gewoon duidelijk is wie de best spelende club is…wij dus, Gewoon weer eens een lekkere overwinning die met de spelers gevierd kon worden, alleen jammer van die ene tegen goal.!

Klik hier voor het verslag van de supporters vereniging!

Corona en dodelijk ongeval.

Door de oplopende besmettingen en ziekenhuis opnames, heeft de regering weer wat absurde maatregelen genomen die voor de voetbalsport, amateur en betaald, hard aankomen. Geen publiek meer in de stadions en langs het veld. Weer terug bij af.
Maar dit viel allemaal in het niets bij het nieuws wat zaterdagnacht doorkwam. Bij een noodlottig ongeval in Helmond zijn 3 jongens van de 6th, om het leven gekomen en een vierde zwaar gewond. Antony, Levi en Elvis zijn ter plekke overleden , Kane is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Wat iedereen er ook over zegt betreffende de aanleiding dit is gewoon verschikkelijk, stoere supporters maar toch nog kinderen van 15 en 16 jaar die na een feestje zo uit het leven gerukt worden. Dit mag niemand overkomen! De overige supporters hebben gedurende deze week hun medeleven getoond door bijeenkomsten met veel vuurwerk. De uitvaarten waren overweldigend!
Opvallend en een zeer mooi eerbetoon in de Berenkuil, waar mooie graffiti gemaakt is.

PSV – Vitesse

Na een week van herdenken en ook nog de uitvaarten van deze jonge boys, moest er ook weer gevoetbald worden. Wij moetsten tegen het altijd lastige Vitesse. Helaas weer in een leeg stadion, zodat we de wedstrijd op een andere manier moesten volgen. Een bizar goede eerste helft met 2 wereldgoals van Sangare en Bruma. De tweede helft was van mindere kwaliteit maar we kwamen geen moment in de problemen…3 punten in de knip..!!

voor het verslag van de supportersvereniging klik hier.

Doordat we het stadion niet inben ik bij bij Jeffrey wezen kijken. Het eerste van de Alblas, kon kampioen worden tegen laagvlieger Schoonhoven. Van krachtverschil was nauwelijks sprake, bleek wel uit de schamele 1-1 eindstand. Door verlies van de medekoplopers kon toch het feestje gevierd worden en was het periode kampioenschap een feit.!

PSV -Sturm Graz

19.00 uur verzamelen, bus op wachten met pyro en de club ondersteunen. Dat was wat BFTS17, YUE19, LM07 en VakT met elkaar afgesproken hadden. Er was overleg geweest met de club, SLO en de Politie, dus het kon doorgaan. De sfeer was grandioos met dikke vette pyro, ik denk dat dit ver in de omstreken te zien en te horen was…echt klasse.

Helaas , ondanks de goede afspraken werden het scherm en de aggregaat , in beslag genomen, voor een groot deel was dat het moment om op te stappen en thuis te gaan kijken, helaas zijn wij nog even gebleven en hebben we het openbreken van het hek en de daarop volgende charges van de ME meegemaakt, Jammer dat het zo moest eindigen ..ik blijf erbij je vernield toch je eigen stadion niet…helaas denkt niet iedereen er zo over..Moest ik op mijn oude dag nog op de loop voor de ME…die toch ook wel weer buitensporig te keer gingen, maar ja ook daar zullen de meningen verdeeld zijn. Desondanks werd de wedstrijd gewonnen met 2-0 en werd Europese overwintering veilig gesteld..Europa League of de Conference Leage dat weten we 9 december…!

PSV bus on Fire..
De mooiste foto van de avond!

Heerenveen – PSV 28 november 2021

Wat een mooie awayday zou moeten worden, de kaarten waren al in de knip, werd weer een deceptie. De planning was om een party te houden in Ter Apel….of all places en daarna door te gaan naar Heerenveen. Licht ook lekker naast de deur allebei..! Door die fucking Corona werd het dus helemaal niets ..in alle opzichten , geen publiek en geen awayday dus. En de wedstrijd was een vette teleurstelling en dan ben ik nog netjes..! Wat een blamage..nou ja niet te veel woorden meer aan vuil maken lees het verslag van de supportersvereniging hier. Volgende maand beter..!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.