Zonnevijlle Logo

Een kijkje in onze wereld

Sturm Graz Away

Sturm Graz Away Jaap Nevin Zonnevijlle

Op 30 september 2021, Sturm Graz Away uitwedstrijd in Oostenrijk.
Na onderling overleg werd besloten deze wedstrijd bij te wonen, dus zoeken naar opties om er te komen. Auto was eigenlijk te ver, zeker met 1 chauffeur. De bus nope….Dus werd het het vliegtuig, en we zouden met zijn vieren gaan…
Ties, Tijn, Nevin en myself …vertrekken vanuit Eindhoven , landen in Wenen en met de bus naar Graz..! Op het vliegveld werden we hartelijk welkom geheten zoals te zien is..! Ook hadden we nog tijd voor een klein hydratatie momentje..was al een leuk voorproefje voor wat komen zou..!

De vliegreis viel mee ondanks dat de koffer niet mee mocht en dat we veel te krap zaten… daarna nog een fucking lange rit met de bus….geen stops en dus veel te weinig bier gekocht. Na deze enerverende trip, op weg naar ons IBIS hotel ..vrij dicht bij het centrum dus dat was ideaal. Inmiddels bleek wel dat we niet de enigen waren en er werd snel contact gelegd met de overige boys…Wat kroegen afstruinen , hydrateren en inmiddels werd ons groepje van vier steeds groter en gezelliger..!!
Lekker snaaien bij de Italiaan….klaar voor een enerverend avondje…en dat werd het..!!

Sturm Graz Away: Ongeregeldheden tussen aanhang PSV en Sturm Graz: 4 arrestaties en 2 politiemannen gewond

Dit was de kop in de krant de day after.
Rond 22.00 uur we zaten net aan een drankje en de burgers werden geserveerd, in de Molly Malone een Ierse Pub. Een hoop geraas en twee tellen later een paar grote klappen en de ruiten lagen eruit. En groepje Graz fans , hadden de deur gebarricadeerd, het hele terras lag voor de deur. En gooiden de ramen in….helaas konden wij niet snel naar buiten dus bleef het in eerste instantie pullen gooien , we moesten toch wat. Op het moment dat we naar buiten konden was het een grote chaos…de groep Graz was al weg en ondertussen kwamen er ook eigen boys uit andere kroegen. Helaas waren de “helden”al gevlucht toen we de kroeg uitkwamen , en kon de politie niets anders doen dan ons opjagen..Jammer genoeg was ondertekende de sjaak voor een paar uur..Ik mocht een paar uurtjes gebruik maken van het staatshotel in Graz..

PMDS
Deze was net getapt voor het “los”ging!


Na een paar uur weer vrij, iets beter dan de andere boys, voor het hele verhaal vraag maar een keer prive onder het genot van een biertje.
Na dit gezellige onderonsje kon ik me weer voegen bij de rest van de jongens en hebben we nog een gezellige avond gehad in Graz…de clubs waren erg blij met ons..!! Maar what happens in Graz stays in Graz!

Matchday

Na een enerverend nachtje was het weer heel vroeg dag. Omwisselen in het centrum. Leuke wandeling door de stad..of waren ze de weg kwijt, nadat dat gebeurd was…ontbijt..waar anders dan Mac Donalds…Ook bleek dat we goed in de gaten werden gehouden door boefjes van Graz..maar daar hebben we geen last meer van gehad. Kwam waarschijnlijk ook omdat er veel blauw, heel veel blauw op straat was.

Na het ontbijt kwamen we bij elkaar op een terras in het centrum…hydrateren tot we gingen lopen naar het stadion. Er werd een aardig pilsje genuttigd….!

Ruim op tijd voor de wedstrijd , gingen we in de benen, netjes begeleid door onze vrienden met de blauwe pakken en grote knuppels. Het was een pittige wandeling met de stichting en onderweg kon gewoon bier gekocht gepakt worden…maar we vroegen wel netjes of we konden betalen helaas….Wat wel opmerkelijk was …in Nederland hoef je echt niet buiten de groep te treden, daar waren ze hier wat soepeler in…moet zeggen zeker geen agressief gedrag van de dienders….die hadden hun uitje de avond ervoor waarschijnlijk al gehad….!! Bij het stadion nog even wat trek en duw werk ..maar dat stelde niets voor…Mooi was wel dat een van de jongens een hesje van de suppoosten/beveiliging had bemachtigd en toch nog een aardig tijdje tussen de beveiliging stond voordat ze erachter kwamen…!! Na wat gehannes bij de ingang en na uitbundig fouilleren, konden we de tribunes betreden…goed biertje grote pullen en een lekker vol uitvak.

De Match

Geweldige sfeer op de tribune, van twee kanten overigens, Graz had ook een aardige sfeeraktie en die lieten ook van zich horen. Maar het ging om ons en dat ging goed….alleen was het zicht wat beperkt door een net …dus dat werd vakkundig voor een deel verwijderd. De wedstrijpt verloopt voor ons voorspoedig en we zetten een klinkende overwinning neer. Jammer dat Sangare rood pakt ..die zullen we tegen Monaco wel missen..
Al met al een mooie wedstrijd met een goede sfeer en 3 punten in de knip, we gaan trots en voldaan de stad in..!!

klik hier voor het verslag van de supporters vereniging

Na de wedstrijd hebben we maar doorgehaald, de trein vertrok heel; erg vroeg…gezellig nachtje. Thuisgekomen hebben we de slaap wel ingehaald. Al met al een top Awayday, die ze ons niet meer afpakken….!

Het was nog lang gezellig in Graz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.