Zonnevijlle Logo

Een kijkje in onze wereld

Weekend Gent

Gent-2017

Weekend Gent

Gent Mariet Zonnevijlle
Gent Mariet Zonnevijlle

In het weekend van 7 oktober  2017 zijn we lekker een gezellig weekendje weggeweest naar Gent in Belgie. We verbleven in het Novotel Centrum,  een heerlijke uitvals basis om de stad te verkennen. Alles is op loopafstand!
Gent is een oude Bourgondische stad met veel bezienswaardigeheden en heel veel eet en drinkgelegenheden. Leuke stad om in rond te lopen en om lekker te eten en te drinken. We hebben nog een rondvaart door de grachten gedaan en dus de oude gebouwen van een andere kant gezien. Het centrum is auto-vrij dus dat is ook wel lekker.

Gent Mariet Zonnevijlle
Gent Mariet Zonnevijlle

De moeite waard om te bekijken is het kasteel midden in het centrum.  Het plein bij het kasteel, vol met terrasjes en winkeltjes. En natuurlijk het Gravity Straatje.
Lekker eten en drinken is ook goed te doen , terrassen in overvloed en de prijzen vallen allemaal erg mee.
Lekker gegeten hebben we zeker in ons hotel, diner was perfekt en ook een heel uitgebreid ontbijt buffet.
Ook moest er natuurlijk gegeten worden in een grill restaurant, Argenvino vlak bij het hotel, eigenlijk lag alles dicht bij het hotel, zoals ook het Bierhuis aan de Waterkant. Ook een aanrader is de Trollenkelder veel verschillende soorten bier en waanzinnig ingericht.

Zo is er eigenlijk teveel om op te noemen, in een relatief klein centrum kan je je behoorlijk vermaken, de moeite waard voor ons om nog een terug te gaan.

Wil je meer foto’s zien klik hier.!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.