Ajam Ketjap
Bianca
Aziatisch Kipgerecht met Ketjap
Bereidingstijd 35 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
- 1 kg Kippenvleugels/Karbonade/Dijen
- 1 tl Knoflookpoeder
- 1 tl Uienpoeder
- 0,5 tl Djintenpoeder
- 1 tl Laos
- 1 tl Ketoembar
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 5 el Arachide-olie
- 300 ml Ketjap
Meng knoflookpoeder, uienpoeder, djinten, laos en ketoembar.Voeg een beetje zout en peper toe.Wrijf de kip in met het mengselVerhit de arachideolie in een wadjan of wok.Bak onder voortdurend roeren en omscheppen de kip op een niet al te hoog vuur in 8 tot 10minuten aan alle kanten goudbruin. Schenk daarna zoveel mogelijk olie uit de pan.Voeg ketjap toe en laat alles dan nog 5 tot 8 minuten zachtjes pruttelen.
Trefwoord Ajam, Ketjap, Kip