Zonnevijlle Logo

Een kijkje in onze wereld

Zelf bier brouwen!

Zonnevijlle Brouwerij

Als je zelf graag bier drinkt, bekijk je wel eens de mogelijkheid om zelf bier te brouwen. Door Corona , veel thuis zijn , werd deze gedachte gesterkt, en ben ik een beetje op onderzoek gegaan. Google op “bier brouwen” en je weet niet wat je tegenkomt, keuzes genoeg.

Zelf bier brouwen met Brouwpunt

Zonnevijlle.nl  brew ia a Bag

Op een gegeven moment kwam ik uit bij brouwpunt.
De site heb ik een beetje doorgespit en kwam uit bij de brouwcursus, wat mij wel wat leek. Ik heb een abonnement genomen om 4 bieren te brouwen.
Een Weizen, een IPA, een Tripel en een Stout ga je zelf maken. De brouwmethodes en toepassingen gaan bij ieder biertje wat verder en uitgebreider. Het is een leuke begin cursus voor aankomende brouwers, ik vond het leuk om te doen en heb er een paar lekker biertjes van gedronken..!! Lekker knoeien op het gasfornuis, beetje lastig koelen in de gootsteen, maar als het dan tijd is en je hebt genoeg geduld gehad, is het heerlijk om je eerste biertje open te trekken en je hoort het sissen van de koolzuur..trots als een aap als ook de smaak nog een blijkt te kloppen bij je verwachtings patroon! Dit smaakt naar meer…!

Aangezien dit allemaal goed was bevallen , ben ik op informatie uitgegaan. Ik wilde in huize Zonnevijlle meer bier gaan brouwen. Maar iets serieuzer, dus ben ik op zoek gegaan op het wereld wijde web.

Het eerste waar ik op uitkwam was de pagina Hobbybrouwen met het daaraan gekoppelde forum.
Dit Forum en deze website is een gigantische database en informatie bron betreffende het brouwen van bier. Jaren ervaring aanwezig en gegarandeerd uren leesplezier en informatie. Het bleek dat er 2 boeken in je bezit moetsen zijn….. Verander Water in Bier van Adrie Otten en Bierbrouwen voor Dummies van Jacques Bertens. Echt twee basisiboeken die ik iedereen kan aanraden die zich met brouwen wil bezighouden.

Boeken die je absoluut moet hebben.

Verander water in bier
Verander water in bier
Bierbrouwen voor dummies
Bierbrouwen voor dummies

Na veel lezen , praten met anderen Facebook groepen nakijken heb ik besloten een Elecktrische ketel te kopen. Door leverproblemen bij andere merken (CoronaCrisis), ben ik uitgekomen bij een Klarstein Ketel. Die pastte binnen mijn budget , goede recensies en wat voor mij ook wel meetelde was de hele snelle levering. Een nieuwe hobby was geboren…of iedereen daar blij mee was…!!

Jaap en Jaap Sr Zonnevijlle

Ook ben ik in het bezit van een GrillBill Kamado, waar ik graag mee speel. Bijna ieder weekend gaat er vuur in de kolen. Als je dan deze twee hobby’s met elkaar kunt combineren, en je kan dat ook nog met je vader doen..!! Leven kan heel leuk zijn als je probeert er veel uit te halen..het liefst met familie en vrienden. Bier brouwen, BBQ aan en dat biertje drinken…meer heb je niet nodig.!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.